<font color="#F8F8F8"> Akmensrotas<br />

Akmensrotas

 Latviski По русский In English

Akmeņi un krāsas


Sarkanā
Tā ir asins krāsa, veicina sarkano asins ķermenīšu vairošanos un atbild par orgānu apasiņošanu. Sarkanā krāsa rada ķermeņa siltumu, uztur veselīgu ādas krāsu, dod enerģiju nervu šūnām un kaulu smadzenēm. Skatoties uz sarkano krāsu, paātrinās pulss un paaugstinās ķermeņa tonuss. Sarkanās krāsas trūkums var izraisīt uzmanības samazināšanos, grūtības koncentrēties un agresivitāti. Sarkanās krāsas nepietiekamība var radīt tādu acu iekaisumu (konjunktivītu) un dažādas neirozes.
Sarkanie akmeņi ir: rubīns, sarkanais granīts, sarkanais turmalīns, karneols un sarkanā jašma.

Oranžā
Šī krāsa, būdama uguns stihija,  sasilda dvēseli un miesu, tā ļauj uzplaiksnīt jūtīgumam, uzlabo vielmaiņu, palīdz dziedēt dziedzeru un plaušu pataloģiju. Oranžā krāsa atjauno un regulē nervu un muskuļu audus.
Visspēcīgākā oranžās krāsas koncentrācija ir korundā, kas pazīstams tikai Indijā. Tikai neliels šī akmens starojums ļauj organismā ieplūst nepārspējamam dzīvības spēkam. Oranžo krāsu atrod oranžajā topāzā, tāds ir arī serdoliks.

Dzeltenā
Dzeltens starojums iedarbojas uz trešo čakru , kas atrodas zem nabas jeb saules pinumā. Šīs čakras enerģija ir dzeltena un tā pārvalda visus dzīvības procesus organismā. Šī krāsa stimulē vielmaiņu, palīdz izdalīties kuņģa sulai, uzlabo aknu darbību, tonizē nervu sistēmu, palīdz ārstēt dažādas ādas slimības, piemēram, alerģisko dermatītu, ekzēmas.
Dzeltenā krāsā var meklēt citrīnu, berilu, dzintaru, serdoliku, avanturīnu, jašmu, ahātus.

Zaļā
Zaļā krāsa simbolizē tīrību un svaigumu, tās iedarbība ir nomierinoša. Šī krāsa labvēlīgi iedarbojas uz sirds čakru’, samazinot sirds ritmu, samazinot nevajadzīgu uzbudinājumu, veicinot audu un muskuļu šķiedru reģenerāciju. Ja organismā ir nepietiekošs daudzums zaļo vibrāciju, tas  var izraisīt žults uzkrāšanos un akmeņu veidošanos žultspūslī.
Zaļo krāsu akmeņos var meklēt:  smaragds, hrizoprazs, zaļais turmalīns, zaļais granāts, nefrīts, žadeīts, malahīts un citi.

Dzeltenīgi – zaļiem akmeņiem piemīt gan zaļo, gan dzelteno akmeņu īpašības, kas vienlaicīgi iedarbojas uz trešo un ceturto čakru. Šīs nomierinoši iedarbojas uz smadzenēm, nervu sistēmu un sirdi. Visizteiksmīgākais šo krāsu salikuma akmens ir hrizolīts, kas stimulē endokrīno sistēmu. Šī akmens dzeltenīgi – zaļās vibrācijas labvēlīgi ietekmē garīgo vidi: mazina naidu, aizdomīgumu, greizsirdību.

Gaiši zilā
Šī krāsa pēc jogu uzskatiem ir tīras apziņas krāsa, kas rada nomierinošu efektu, atvēsina fizisko ķermeni un prātu, palīdz aknu saslimšanas gadījumos, stabilizē arteriālo spiedienu, palīdz pie acu, balss saišu un kakla saslimšanām.
Gaiši zilo krāsu var meklēt akmeņos:  safīrs, tirkīzs, gaiši zilais halcedons, akvamarīns. Nepietiekama gaiši zilā krāsa izpaužas baiļu un spazmu veidā.

Zilā
Zilā krāsa simbolizē Augstāko Apziņu un attīrīšanos, iespaido garīgo sfēru, caur kuru arī iedarbojas uz fizisko ķermeni. Zilie akmeņi palielina dzīvības spēku, atjauno nervu sistēmu, palīdz koncentrēt uzmanību, palīdz izklaidīgiem cilvēkiem, tāpat arī acu slimību, psihisku traucējumu, epilepsijas gadījumos. Tai ir antiseptiska iedarbība un tā palīdz dažos ādas saslimšanu gadījumos. Zilie akmeņi: indigo zilais safīrs no Indijas, lazurīts, tam līdzīgais azurīts un zilais sodalīts. Jogi apgalvo, ka meditēšana ar lazurīta bumbām, noņem galvas sāpes un palīdz pret kalnu slimību.

Violetā
Violetā krāsa ir īpaša- tā cilvēkā atmodina gaišredzības spējas, atver augstāko apziņu, piešķir vieglumu fiziskajai un garīgajai sfērai, sniedz apgaismību. Violetā krāsa labvēlīgi iedarbojas uz galvas sāpēm, depresijas stāvokļiem visdažādākajās stadijās, neirozēm, smadzeņu satricinājumu, iekaisuma procesiem, atvieglo nieru un aknu saslimšanas simptomus.
Visspilgtākais violetās krāsas akmeņu pārstāvis ir ametists, kam līdzīgu vienkārši nav.

Rozā
Šī krāsa stimulē tādas īpašības kā mīlestību un līdzjūtību, tīrību un atvērtību. Maigi rozā nokrāsa nes prieku un psihes attīrīšanu no negatīvām ietekmēm, palīdz atbrīvoties no bailēm un piesardzības.
Minerālu valstībā šī ir reta krāsa, to atspoguļo rozā kvarcs, „rītausmas” akmens – rodonīts un tam tuvais rodohrozīts, rozā berils un rozā turmalīns.

Melnā
Šī krāsa sevī uzņem siltumu un enerģiju. Melns labvēlīgi iedarbojas uz tādām slimībām, kuru pamatā ir aukstums un mitrums. Šī krāsa pazemina arteriālo spiedienu.
Melno krāsu pārstāv – melnais ahāts, onikss, lava, ogle, obsidiāns, hematīts, morions.

Baltā
Tā ir ticības un tīrības krāsa, kas labvēlīgi ietekmē visu psiho emocionālo sfēru, nomierina, sniedz stabilitāti un harmoniju visā organismā.
Balto krāsu akmeņos var meklēt: kvarcs, pērles, selenīts un baltais nefrīts.

Līdzās pamatkrāsām, kuras ājurvedā izmanto, lai dziedinātu cilvēkus un vienkārši profilaksei, tonusa uzturēšanai vai sava potenciāla palielināšanai, uz organismu dažādas ietekmes atstāj arī krāsu salikumi.
 - Karneolonikss – balts un sarkans – palielina tonusu un uzlabo garastāvokli.
 - Lazurīts – balts un zils – nomierina un emocionāli līdzsvaro.
 - Amazonīts, tirkīzs, akvamarīns – gaiši zils un zaļš – nomierinoša iedarbība, noņem spriedzi, samazina epileptiskās lēkmes.
 - Jašma – sarkans un zaļš – iedarbojas uzbudinoši.
 - Malahīts, azurīts – zils ar zaļu – normalizē elpošanu un spiedienu, mazina stresu, bailes, attīra zemapziņu.


DZIEDINOŠĀS UN HARMONIZĒJOŠĀS MEDITĀCIJAS AR AKMEŅIEM


Atrodiet klusu vietu, nolieciet savā priekšā noteiktas krāsas akmeni un domās iegremdējieties tā starā. Ja jūs tiešām esat uztvert spējīgs, akmens vibrācijas var veicināt garīgo izaugsmi. Praktizējiet šo tehniku, izmantojot prāta afirmācijas. Domas ir vitāli svarīgas, jo tām piemīt radošs potenciāls, tāpēc domājiet par labo un tīro. Kultivējiet labus nodomus. Starp čakrām un krāsu stariem pastāv zināma korelācija. Pirmā čakra ir sarkana, otrā-oranža, trešā- dzeltena, ceturtā-zaļa, piektā-zila, sestā-indigo, un septītā čakra ir violeta. Sākot izmantot čakras un krāsas, jūs varat izvēlēties kādu no sekojošām meditācijām:
1. Lai iegūtu veselību, dzīvības spēku vai enerģiju, izmantojiet rožaini-sarkano vai oranžo.
2. Lai atgūtu veselību pēc slimības – noskaņojiet sevi uz zaļo, zilo un violeto. Lai atgūtu mieru un veselību, mainiet savu domāšanu, domājiet skaistas un gaišas domas.
3. Pret depresiju, vientulību vai neapmierinātību izmantojiet visus septiņus starus. Dzeltenais ir viens no spēcīgākajiem līdzekļiem pret depresiju vai jebkāda veida nomāktību.
4. Vislabākais un universālākais labklājības, panākumu vai progresa avots ir zaļais. Šī vibrācija piesaista tieši tās lietas, kuras jūs vēlaties. Šis stars bagātina personību, vairo panākumu un pārpilnības vibrācijas.
5. Lai attīstītu garu un prātu – izmantojiet zelta staru, kas izplūst no bezgalīgās gudrības centra, tas apgaismo prātu un ceļ tā produktivitāti.
6. Lai sevi pilnībā pasargātu un piepildītu visu ķermeni ar kosmiskās enerģijas, veselības un miera vibrācijām -  izmantojiet balto gaismu.
7. Lai izprastu miega stāvokļa un sapņu dabu-
izmantojiet melno. Tas palīdz gūt garīgo izpratni arī gadījumos, kad jūs esat pārāk nervozi vai nevarat sakoncentrēties.

 

Komentāri (0)  |  2013-09-19 17:16  |  Skatīts: 3866x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ