<font color="#F8F8F8"> Akmensrotas<br />

Akmensrotas

 Latviski По русский In English

Ugunsopāls


Komentārs:

Lilija* - 2015-10-03 01:47
Un kur var to nopirkt? Latvijā neesmu redzējusi, bet ļoti gribās, arī pēc horoskopa der. :)


“Opāla” nosaukums ir radies no sanskrita vārda “upala” – dārgakmens. Ugunīgi sarkanie opāli ir unikāla parādība bagātajā opālu pasaulē. Jau daudzus gadsimtus atpakaļ Indijā, Persijā, Centrālās Amerikas tautas un indiāņi uzskatīja tos par kvēlās mīlestības simbolu. Cilvēki ticēja, ka šāds dārgakmens var izcelties tikai no paradīzes.                        Maiji un acteki mīlēja šo akmeni un labprāt izmantoja to mozaīkās un kulta izstrādājumos. Viņi to sauca «Quetzalitzlip yollitli», kas nozīmē “paradīzes putna akmens”. Citi nosaukumi: pasaules acs, hidrofāns, opāls-mutteris, arlekīns, vidrīts, hialīts, pērļu opāls, kaholongs, millera stikls, ceazīts, uguns akmens.

          Opāls ar savu krāsu un spīdumu ir īpašs. Tas satur 10% ūdens un iekšējā struktūra veidota no sīkām mikroskopiskām lodītēm, kas rada īpašo opalescējošo spīdumu, jo dažādi lauž gaismas starus. Opālā atspīd ūdens spēles un tas baidās no karstuma un sausuma. Karstumā un sausumā opāls ātri zaudē savu brīnišķīgo spīdumu, jo ūdens izžūst. Tādā gadījumā, ievietojot to ūdenī, pēc kāda laika akmens it kā atdzīvojas un atkal kļūst skaists un spožs. Opāls ir samērā trausls. Ja tam ir plaisa, tas var saplīst. Kā jau minēts, to nav ieteicams uzglabāt tiešos saules staros. 

          Opāli var būt dažādās krāsās- melni, tumši, pelēki, balti – piena krāsā. Ugunīgais opļas var būt dzelteni-sarkans, brūni-sarkans


Ārstnieciskās īpašības:

·Siltā ugunīgi oranža-sarkana krāsa labvēlīgi ietekmē psihi un nodod dziļās siltuma, miera un harmonijas jūtas. Ugunīgi sarkani opāli ir laimīgie akmeņi tiem cilvēkiem, kuri ir dzimuši zem Auna zīmes.

·Enerģētiski opāls iekļauj sevī septiņas spektra krāsas, un, tādējādi, ir ļoti spēcīgs kā dziednieks. Tas uzlabo visu iekšēju orgānu stāvokli, aizsargā no infekcijām, zobu un galvas sāpēm. Īpaši labi opāls izved no organisma jebkurus sārņus, pie tam attīra asinsrites sistēmu, dziedē nieres, kuņģi un zarnas. 

·Pie vājā pēctraumatiska stāvokļa, pēcoperācijas periodā opāls ir neaizvietojams – tas ātri reanimē ķermeni, veicina šūnu reģenerāciju. 

·Sirds slimības arī pakļaujas opālam, kā arī nestabilais spiediens, bezmiegs, impotence. 

·Grūtniecēm opālu rekomendē lietot ātru un bezsāpīgu dzemdību nodrošināšanai. Tai pašā laikā, ja meitene dotajā brīdī negrib pēcnācējus, tad opāls kavēs apaugļošanos un savaldīs matu ataugšanu uz paslēptajiem ķermeņa daļām, tādā veidā veicinot pievilcības celšanos. 

·Opāla ietekme izplatās uz hipofīzi un epifīzi, un attiecīgi uz galvas smadzeņu darbību, augumu, dzimumaktivitātes un intelektuālās aktivitātes līdzsvaru. 

·Tiem, kuru darbs ir saistīts ar acu sasprindzināšanu, opāls arī ir lietderīgs, jo no senatnes skaitās, ka tas uzlabo redzi.

·Ajurvēdas ārsti rekomendē nesāt opālu zelta apdarē uz labās rokas rādītāj pirksta.

·No seniem laikiem opālu un uz tā nostādinātu ūdeni izmantoja dažādu slimību ārstēšanai, piemēram, dažāda veida infekciju un sirds slimību ārstēšanai.

·Litoterapeiti domā, ka šis minerāls ārstē nervu slimības, izved no depresijas stāvokļa, atbrīvo no bezmiega un nakts murgiem, noņem stresa situāciju sekas.

·Skaitās, ka šis akmens jānēsā pret saaukstēšanās profilaksei. Ir uzskats, ka ja ieskatīties opālā dažas minūtes dienā, tad var ievērojami uzlabot redzi un samazināt acu spiedienu.

Maģiskās īpašības:

·Šie spīdošie akmeņi oranžā un sarkanā krāsā – tie ir dārgumi, kuri pirmām kārtam piestāv aktīviem un dzīvespriecīgiem cilvēkiem. 

·To ugunīgi sarkana un silta krāsa dod mums spēkus, iepriecina un saasina jūtas pret dabas krāšņumiem, jo ugunīgi sarkans opāls pats par sevi ir ļoti skaista dabas daļiņa. 

·Kādu laiku atpakaļ Eiropā pastāvēja ticējums, ka opāli nes nelaimi. Bet tai pašā laikā, Austrumos šis akmens vienmēr bija uzticības un cerības simbols.

·Opāls ir talantīgu cilvēku un praktizējošu burvju talismans. Zelta gredzens ar balto opālu ir medicīnā strādājošo talismans, kas dod viņiem spēju atvieglot citu ciešanas. Zelta gredzens ar melno opālu ir burvju talismans, kas spēcīgākiem no viņiem dod paredzēšanas spēju

 

Raksta autors: Sandra Sermus

Komentāri (1)  |  2014-12-16 00:57  |  Skatīts: 2693x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Lilija* - 2015-10-03 01:47
Un kur var to nopirkt? Latvijā neesmu redzējusi, bet ļoti gribās, arī pēc horoskopa der. :)


Atpakaļ