<font color="#F8F8F8"> Akmensrotas<br />

Akmensrotas

 Latviski По русский In English


Teorijas ir dažādas... Ir ari šāds ieskats atbilstoši katrai dienai akmeņi sagrupēti saistībā ar tās dienas erceņģeli, kurš ir noteiktās dienas pārvaldnieks. 

Atbilstoši pirmdienai ir visi baltie, kristāldzidrie akmeņi - Kalnu kristāls, Herkimeras dimants, Selenīts, Mēness akmens...
Gabriels ir mērķa pavēstīšanas un Augšāmcelšanās virseņģelis. Nes atklāsmi, taisnību un garīgo viedību kā Dieva galvenais sūtnis. Ļauj izprast un pildīt dzīves galvenos uzdevumus, dod dvēseles mieru, sargā mājokļa svētību, ģimeni bērnus, pareģo nākotni, sargā labklājību. Uzrauga Eņģeļus, kuri apsargā paradīzi. Saistīts ar ūdens stihiju. 
Kalnu kristāls ir universāls akmens, kuru var pielietot visās situācijās, visām čakrām, arī ūdens uzstrāvošanai un attīrīšanai.
Herkimeras dimantu un Selenītu jāmāk pielietot ļoti uzmanīgi, ieteicams ar dziednieka palīdzību, jo šo akmeņu enerģija ir spēcīga. Tos pielieto pie VI un VII čakras.
Mēness akmens labi izlīdzsvaro II čakras enerģiju.


Diena - otrdiena, krāsa- sarkana (sārto, oranžo). Saistīts ar uguns stihiju.Čamuēls ir mīlas un pielūgsmes, žēlsirdības virseņģelis. Aizstāv pret apmelojumiem, cietsirdību, palīdz konfliktsituācijās, palīdz pārvarēt bezcerību un depresiju, paaugstina pašvērtību, dod gudrību, uzlabo attiecības ar mīļoto un citiem, īpaši vecākiem un bērniem, stiprina ja zaudēts vai aizbraucis tuvs cilvēks. 

Un šaj' dienai atbilstošie akmeņi ir rubīns, granāts, sarkanā jašma, sarkanā tīģeracs, špinelis.
Šie akmeņi ir saistīti ar pamatčakru.
Rubīns - tas labi un spēcīgi ietekmē asinsriti, palīdz pie saaukstēšanās, stiprina ķermeni, atjauno enerģiju un dod spēku. Tas palielina pašapziņu un dod drosmi. Stiprina cilvēka auru un palīdz garīgai izaugsmei.
 
Granāts - ienes ķermenī siltumu un vitalitāti, uzlabo asinsriti, aktivizē pozitīvas emocijas.
Palīdz līdzsvarot ķermeni un prātu.
 
Sarkanā jašma - Stiprina enerģijas lauku, aktivizē asinsriti, sasilda ķermeni, sekmē pašapziņu uz rīcību.Novietojot zem spilvena, tā palīdz uzlabot miegu.
 
Sarkanā tīģeracs - ir sildoša un nomierinoša, palīdz pārvarēt ziemas depresiju un lēnīgumu vai kūtrumu. Maigi atjauno ķermeņa enerģiju un uzlabo seksualitāti. Labi palīdz dziedniecībā ar vēdera lejas daļas problēmām - atbrīvo no emocionāla stresa un saspringuma.
 
Špinelis - labi attīra organismu no emocionāla piesārņojuma, radot pozitīvu attieksmi un pozitīvu skatu uz nākotni. Novietojot to savā darba telpā, tas rada iedvesmu darbam.

Trešdienas pārvaldnieks ir erceņģelis RAFAELS - eņģelis  dziednieks. Gaisa stihijas eņģelis.
Rafaels nāk ar skaistām krāsām - dzeltenu, zaļu, rozā, zilu. Tamdēļ, akmeņus šai dienai var izvēlēties atbilstoši šīm krāsām un savām izjūtām.
 
Viens no šai dienai atbilstošajiem akmeņiem, ir Jašma - gan raibā gan dzeltenā jašma.
 
Dzeltenā jašma - tai piemīt aizsargājošs spēks. Dzeltenā jašma labi aktivizē saules pinumu, mazina sasprindzinājumu vēdera dobumā. Sekmē gremošanu, kliedē emocionālu satraukumu. Attīra auru no negatīvām emocijām. Novietojot lielākus dzeltenās jašmas gabalus telpā, tie attīra telpu.
 
Derēs ari  zaļie akmeņi - žads, prenīts, peridots.
 
Žads - to izmanto lai līdzsvarotu nieru un limfātiskās sistēmas enerģiju. Mazina satraukumu un nervozitāti. Saistīts ar sirds čakru, palīdz atvērt to mīlestībai pret visu. Mājās tas ienes mieru un bagātību.
 
Prenīts - tas ir ar nomierinošu spēku, sirdij, nerviem, ķermenim.Palīdz aizmirst pagātnes sāpīgos notikumus un iedrošina jaunam sākumam. Tāpat kā žads, tas uzlabo nieru un limfātisko darbību. Noliekt zem spilvena, miegs ir salds.
 
Peridots - tas labi attīra aknas un žultspūsli. Neitralizē fizisko, emocionālo un garīgo piesārņojumu, attīra sirds čakru no negatīvām emocijām un saules pinumu no emocionāliem un garīgiem nosprostojumiem.
 

Ceturtdiena...ir erceņģeļa Sahiela vai Cadhiela pārvaldībā.
Šīs dienas un eņģeļa krāsa ir violetā - transformācijas krāsa, dziedinošās enerģijas krāsa.

Līdz ar to, šai dienai atbilstošie ir violetie akmeņi - ametists, čaroits, zilais mežģīņu ahāts, violetais fluorīts.

Ametists - attīrošs kristāls, kurš spēja attīrīt visus citus kristālus no uzkrātajām enerģijām. Uz lielākas ametista drūzas var novietot savas rotas, citus kristālus, lai tie tiktu pilnībā attīrīti. Ametists labi nomierina nervu sistēmu un smadzenes. Mazina galvassāpes, migrēnu. Atver trešās acs un galvas vidus čakru, palīdz garīgi pilnveidot sevi. 

Čaroits - pārvērtību akmens...palīdz atbrīvoties no pagātnes notikumu ietekmes, dodot jaunu enerģiju.Tam ir spēcīga ķermeņa enerģētiski attīroša iedarbība.Dziedē pagātnes traumas, atmiņas un notikumus. Palīdz turpmākās dzīves ceļa izpratnē un dvēseles mērķa sasniegšanai.

Zilais mežģīņu ahāts - tas atgādina debesis. Dod miera sajūtu prātam un ķermenim. Uzlabo miegu. Palīdz atbrīvoties no dusmām un negatīvām emocijām. Dziedina kakla slimības - sāpes, iekaisumus, klepu. Novērš arī cita veida iekaisumu organismā. Novietojot virs kakla čakras, tas veicina komunikāciju un kliedē dusmas. Novietojot virs trešās acs, tas nomierina prātu un uzlabo domāšanu .

Violetais fluorīts - mazina apjukumu un palīdz garīgi koncentrēt sevi, atrisinot garīgas problēmas. Labi izmantot meditējot. Labi iedarbojas pēc traumām uz lūzumu dziedināšanu.


Piektdiena ir svētā erceņģeļa Anaela diena. Anaels ir Dieva mīlestības eņģelis un saistīts ar sirds centru - zaļā krāsa.
Un atbilstošie sirds čakras dziedinošie un stimulējošie akmeņi (zaļā krāsā ) ir smaragds,sūnu ahāts, hrizoprazs, zaļais apofilīts, prenīts, avanturīns.
 
Smaragds - ir tieši saistīts ar sirds čakru, stimulē un stiprina tīras mīlestības jūtas. Attīsta un palielina garīgas zināšanas un gudrību, uzlabo attiecības, redzi un aknu darbību.
 
Sūnu ahāts - tas palīdz uztvert dabas garus un būt vienotam ar dabu - augiem, dzīvo radību.Tam ir nomierinoša un stabilizējoša iedarbība, palīdz atveseļoties pēc slimībām. Tas vairo optimismu un pašapziņu, vairo prieku un atbrīvo no emocionāla stresa. Stiprina auru.Arī attīsta nesavtīgas mīlestības jūtas.
 
Hrizoprazs - tas aktivizē un paplašina sirds čakru, iedveš prieku un kliedē negatīvas sajūtas, radot pozitīvu emociju plūsmu.Palīdz sagatavot ķermeni jaunam dzīves periodam. Dos labu miegu un vispārēju relaksāciju. Piesaista jaunu mīlestību.
 
Zaļais apofilīts - tas paver ceļu uz iekšējo pasauli, attīstot un paplašinot fiziskās un maņu dotības. Tam ir maigs un dziedinošš spēks - uzmundrina ķermeni un prātu, radot emocionālu saikni ar dabu. Atbrīvo no negatīvām emocijām - pat bērnībā iegūtām.
 
Prenīts - tas ir iekšēju pārvērtību veicinātājs, ienes mieru un harmoniju. Tas ienes sirdsmieru, radot mīlestību uz it visu.Tas atjauno izsīkušu enerģiju. Palīdz izprast pašam sevi. Labi un maigi attīra nieres un limfātiso sistēmu. Noliekot zem spilvena ir salds miegs.
 
Avanturīns - tas stiprina sirds čakru un kliedē negatīvas emocijas, rosinot pozitīvas emocijas. Tas nomierina stipras jūtas, kas rodas vēdera lejasdaļā, arī dusmas, kas sakrājas saules pinumā.Tas veicina cerības jūtas un ienes pozitīvu attieksmi pret dzīvi. Ļoti efektīgi novērš stresu, nomierina prātu un ķermeni. Vairo harmoniju.

Sestdiena...kuras pārvaldnieks ir erceņģelis Kasiels, liktens eņģelis. 
Šīs dienas krāsa ir melna, balta un sidraba.
Atbilstošie akmeņi ir melnais obsidiāns, melnais turmalīns, gagāts, melnais onikss.
 
Obsidāns - ir spēcīgs aizsargs pret visu ļauno un negatīvo enerģiju. Tas atstaro visu citu cilvēku sūtīto enerģiju. Tas srimulē pamatčakru, savienojot to ar Zemes enerģiju - tamdēļ šis akmens ir labs, lai "iezemētu"sevi. Tas stiprina un stabilizē organismu, ienes skaidrību un palīdz koncentrēties. Novietojiet to starp pēdām vai turiet pa gabaliņam katrā rokā.
 
Turmalīns - arī ir aizsargājošs akmens - aizsargā vidi un cilvēku. Nodrošina līdzsvaru visā cilvēka ķermenī. Tāpat ieteicams izmantot to, lai ideāli  "iezemētu" sevi. Tas stiprina čakras un rada kanālu saiknei starp zemi un debesīm. Novietojiet to starp pēdām vai turiet pa gabaliņam katrā rokā. Var nēsāt arī rotas no melnā turmalīna.
 
Gagāts - aizsargājoša ietekme, neitralizē negatīvo enerģiju.  Attīra čakras, aktivizē nieru darbību, kas palīdz atbrīvoties no organisma piesārņojumiem. Palīdz dziedēt pagātnes notikumu sekas. Uzlabo atmiņu. Kopā ar dzintaru,  novietojot virs II čakras, krusta kauliem, piepilda cilvēku ar enerģiju. 
 
Melnais onikss - palīdz harmonizēt ikdienas dzīves ritmu, rodot mieru un iedvesmu. Palīdz atjaunot organisma enerģiju pēc pārpūles. Labi iedarbojas uz pamatčakru, stiprina pēdas un kājas. Palīdz koncentrēties meditācijas laikā. Lai "iezemētos", novietojiet starp pēdām, uzliekot uz vēdera lejasdaļas, II čakras, tas stabilizē organisma darbību un enerģiju.

Virseņģelis Mihails ir visu virseņģeļu un eņģeļu lielā pulka vadītājs, drosmes, ticības, aizstāvības, Dieva spēka un gribas paudējs, grēku nožēlošanas un piedošanas eņģelis. Atbalsta tos, kuri pilda kādu misiju. Iedveš drosmi un dod spēku cīnīties par savu mērķi. Viņš tur rokās zilas liesmas zobenu, ar kuru sargā cilvēci. Viņa krāsa ir zilā, diena- svētdiena. 
 
Komentāri (0)  |  2015-02-16 21:48  |  Skatīts: 1416x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ